Yangın kapısı - Genel Bakış

Hatta Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve maslahatlevsel yapısının korunması da hayati önem taşır.

– Yeni yönetmelik, binaların yangın riskine bakarak sınıflandırılmasını ve bu sınıflandırmaya oranlı bir şekilde yangın önlem ve müdahale sistemlerinin kurulmasını zorunlu kılmaktadır.

Yangın merdivenleri, sair katlardan ayrılan yangın baplarıyla donatılmalıdır. Bu kapılar yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Bina çışitalarında kullanılan kapılar hizmetlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride sarılmış kalabilir.

üste yeni yönetmelikte, binaların yangın dayanıklılığına ilişikli şartlar da yenilenmiştir. Binanın yangına ne kadar dayanıklı evetğu, yangın esnasında binaların çevresindeki öteki binalara ne kadar etki edeceği kabilinden konulara detaylı olarak değinilmektedir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının mukannen bir alaz dayanımı süresine malik olması yahut yangın sırasında duman intikalini engellemesi kabilinden standartlara münasip olmaları gerekmektedir.

Doğrusu yangın esnasında ortaya çıdem duman ve aşırı ısı yangın mahallinden öteki ortamlara geçmemeli, insanların kaçabileceği emin kaçış koridorları ve yangın merdivenleri oluşturulmalıdır.

Başkaca, astım ve bronşit gibi teneffüs yolu emrazıyla bağlantılı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Hassaten, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu hastalıklarıyla bağlantılı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çdüzenışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve panik pası kadar ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

yangın merdiveni /leri dış ortama celi olmalı yani aydınlık alım temaslı olmalı, veya bina süresince oluşum edildiyse, yaman ve ısı geçirmez yangın bapsı ile izole edildikten sonrasında; artı matbuatç fanı ile basınçlandırılmalıdır.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Yangın merdivenleri, ivedili durumlarda insanların yaşamını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde tahliyesini hazırlamak ciğerin nazik öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam Yangın kapısı fiyatları ederken, binalarda ve nöbetyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsınamaz.

üste güvenli tahliye yürekin merdiven rahatliği 80 cm'den azca olmamalıdır. Genlik 80 cm'den azca ise merdivenlerde sadece bir trabzan olur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *